

Retreat Schedule 10-Day Ayurveda Panchakarma & Weight Loss Program

Day 1 - March 5th

9AM	- Opening Ceremony and Reception with welcome drink
10AM	- Introduction to Ayurveda and the Programme
10:45AM	- Ayurvedic Doctor consultations will start
11AM	- First Treatments commence. Up to 4 People at the time
1PM-2PM	- Lunch
2:15PM	- 30min Walk
2:45PM	- Tea
3PM	- 1h 30min Yoga & Meditation
4:30PM	- Sound Healing
5:30PM	- Evening Ayurvedic Ritual
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- Gathering and Spiritual Talk



Day 2 - March 6th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM 7:30AM 8:30AM	- 30min Walk - Pranayama and Vipassana Meditation - Preferred Morning Drink
9AM	- Abhyanga treatments (applying herbal oils on the head and body) or Panchakarma according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Sri-Lankan Ayurvedic cooking classes (introduc tion to spices and ayurvedic usage)
1PM	- Lunch
3PM	- Ayurvedic Lifestyle Seminar
4:30PM	- Yoga and Meditation (1h30min)
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- 30min Walk (1h optional)



Day 3 - March 7th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM 7:00AM 8:00AM	- 30min Walk - Preferred Morning Drink - Pranayama and Yoga
9:00AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treat ments according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Sri-Lankan Ayurvedic cooking classes
1PM	- Lunch
3PM	- Ayurvedic Lifestyle Seminar
4:30PM	- Sound Healing and Meditation (1h30min)
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- 30min Walk (1h optional)



Day 4 - March 8th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM 7:00AM 8:00AM	- 30min Walk - Preferred Morning Drink - Pranayama and Yoga
9:00AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treat ments according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Sri-Lankan Ayurvedic cooking classes
1PM	- Lunch
3PM	- Pancha butta Seminar(lessons about the 5 senses).
4:30PM	- Mantra Ritual and Meditation (1h30min)
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- 30min Walk (1h optional)



Day 5 - March 9th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM 7:00AM	- 30min Walk - Preferred Morning Drink and doctor check-up to schedule the treatments for the coming 5 days.
8:00AM	- Pranayama and Yoga
9:00AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treat ments according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Sound Healing with Tebetan Bowls.
1PM	- Lunch
3PM	- Spiritual Lifestyle Seminar.
4:30PM	- Pilates (1h30min)
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- 30min Walk (1h optional)



Day 6 (Cleansing Period Starts) - March 10th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM	- 30min Walk
7:00AM	- Preferred Morning Drink
8:00AM	- Breathing Techniques with Chakra meditation
9:00AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treat ments according to the doctor. 4 Hand massage and beauty treatments will be available from this day.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Seminar with the Ayurvedic Doctor
1PM	- Lunch
3PM	- Ayurvedic Massage Lessons.
4:30PM	- Hatha Yoga
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- Spiritual Gathering with live music



Day 7 - March 11th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM	- 30min Walk
7:00AM	- Preferred Morning Drink
8:00AM	- Morning Sunrise Yoga.
9:00AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treat ments according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Baghavad Ghita and Mantra Classes
11:30AM 1PM	- Baghavad Ghita and Mantra Classes - Lunch
1PM	- Lunch
1PM 3PM	- Lunch - Ayurvedic Massage Lessons.



Day 8 - March 12th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM	- 30min Walk
7:00AM	- Preferred Morning Drink
8:00AM	- Yoga and Pranayama.
9:00AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treatments according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Ayurvedic Secrets and Medicines Classes.
1PM	- Lunch
3PM	- Sound Healing (1h30min).
5PM	- Live Music Gathering.
6:30PM	- Dinner
7:30PM	- 30min Walking and Early Sleep.



Day 9 - March 13th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM 7:30AM 8:30AM	- 30min Walk - Pranayama and Vipassana Meditation - Preferred Morning Drink
9AM	- Abhyanga, Swedana, Shirodhara, Pinda Sweda and other treatments according to the doctor.
9AM	- Breakfast open from 9 to 11AM
11:30AM	- Sri-Lankan Ayurvedic cooking classes
1PM	- Lunch
3PM	- Bagavadh Ghita and Mantra Meditation Class.
4:30PM	- Kundalini Yoga (1h30min)
6:30PM	- Candlelight Dinner with music.
7:30PM	- 30min Walk (1h optional)



Day 10 - March 14th

5AM (ideally)	 Ayurvedic Early Morning Routine: Face, eye, mouth and Teeth cleansing Tongue Scrubbing Ayurvedic Infusion Drinking (nearly 1L) Bowel Evacuation Gargling (Rock salt water or sesame oil)
6:30AM 7:30AM 8:30AM	- 30min Walk - Arati and Pooja - Preferred Morning Drink
9AM	- Abhyanga treatments (applying herbal oils on the head and body) or Panchakarma according to the doctor.
9AM	- Special Sri-Lankan Breakfast open from 9 to 11AM.
11:30AM	- Additional Ayurvedic Treatments.
1PM	- Lunch
3:30PM	- Static Dance
5PM	- Closing ceremony with drinks and farewell gifts.

For Bookings & Inquiries: Contact us to secure your spot for a transformative experience at GEMBURU Wellness Retreat.

SPECIAL OFFER: If you come with two people you receive a 10% discount. Contact us to book your spot and begin your journey toward ultimate balance.

+34 611 82 15 51 +34 639 174 962 www.gemburu-wellness.com